22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalContul de Twitter al premierului Orban a fost suspendat chiar în momentul...

Contul de Twitter al premierului Orban a fost suspendat chiar în momentul în care UE critică Ungaria

Contul oficial de Twitter al guvernului condus de Viktor Orban a fost suspendat, apoi repus în funcțiune, “fără avertisment sau explicaţie” pentru această decizie, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Cabinetului Orban, Zoltan Kovacs.

Potrivit acestuia, incidentul sau sancțiunea asupra premierului Ungariei s-a produs chiar în ziua publicării, de către Comisia Europeană, a unui raport privind statul de drept în UE, raport în care Ungaria este criticată.

“Se pare că a sosit +Minunata lume nouă+ în care giganţii tehnologiei în mod absurd îi reduc la tăcere pe cei care au opinii diferite”, a scris purtătorul de cuvânt al guvernului Orban, Zoltan Kovacs, pe conturile sale de Facebook şi Twitter, informează agenția de presă ungară MTI.

Titlul folosit de Zoltan Kovacs este al cărții “Brave New World” (“Minunata lume nouă”), un roman de Aldous Huxley.

Raportul prezentat miercuri de Comisia Europeană indică “grave îngrijorări” privind efectul pe care reforma în Justiția din Ungaria le va avea asupra independenței magistraților.

Cu o zi înainte, marți, premierul Viktor Orban ceruse demisia comisarului european Vera Jourova, după ce aceasta declarase că în Ungaria funcționează o “democrație bolnavă”.

Pe de altă parte, critici legate de atitudinea Guvernului de la Budapesta apar chiar în Ungaria. De exemplu, Ungaria ar fi singura țară din UE unde “fake news” constituie versiunea oficială, susține politologul Peter Kreko. Potrivit acestuia, informațiile fake sunt preluate de presă și de televiziunea de stat de la Budapesta.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă