13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord a testat cu succes lansatoare multiple de rachete

Coreea de Nord a testat cu succes lansatoare multiple de rachete

Ultimul test cu “lansatoare super masive de rachete multiple”, care urmează unor teste similare în august şi septembrie supervizate de Kim Jong Un, potrivit KCNA, arată progresele programului de dezvoltare de arme al Phenianului.

Succesul testului a fost imediat raportat, iar Kim Jong Un “şi-a exprimat satisfacţia” şi i-a felicitat pe oamenii de ştiinţă care au dezvoltat arma, a precizat KCNA, menţionând că liderul nord-coreean nu a fost prezent la locul testului.

Ziarul de stat nord-coreean Rodong Sinmun a publicat o fotografie cu lansatorul de rachete multiple, înconjurat de flăcări galbene şi de fum.

Testul de joi a confirmat că “sistemul de foc continuu” al lansatoarelor de rachete multiple este capabil “să distrugă total” un grup ţintă al duşmanului printr-o lovitură surpriză, a precizat KCNA.

“Coreea de Nord dă dovadă de un comportament tot mai agresiv”, a precizat senatorul republican Cory Gardner, preşedinte al subcomisiei pentru relaţii externe în Asia de Est şi Pacific şi politică internaţională de securitate cibernetică într-un comunicat.

“Această lansare şi agresiunea continuată a Coreei de Nord subliniază necesitatea ca administraţia Trump să se reangajeze faţă de o politică de presiune maximă” şi ca Congresul să impună noi sancţiuni împotriva guvernului nord-coreean, a mai spus Gardner.

Testul cu rachete, primul de la convorbirile de o zi între SUA şi Coreea de nord de la 5 octombrie din Suedia care s-au încheiat fără un acord, intervine în contextul în care Phenianul atrage atenţia că se apropie termenul-limită stabilit pentru convorbirile privind denuclearizarea cu Washingtonul stabilit de liderul de la Phenian.

Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă