7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord reduce drastic raţiile alimentare pentru populaţie

Coreea de Nord reduce drastic raţiile alimentare pentru populaţie

Conform unei evaluări la care a participat Programul Alimentar Mondial (World Food Programme – WFP), în Coreea de Nord consumul de alimente s-a redus drastic, diversitatea hranei este minimă şi familiile se văd nevoite să renunţe la o masă pe zi sau să mănânce mai puţin, aceasta din cauza celei mai slabe recolte pe care această ţară a avut-o în ultimul deceniu, a anunţat vineri ONU, citează Agerpres.

“Fără sprijin umanitar, milioane de oameni ar putea suferi de foamete”, a avertizat la o conferinţă de presă la Geneva purtătorul de cuvânt al WFP, Herve Verhoosel.

Experţi ai WFP şi Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) au efectuat o vizită în Coreea de Nord la cererea autorităţilor de la Phenian pentru a realiza această evaluare.

Misiunea internaţională a constatat că producţia agricolă a ţării a fost în ultimul an de 4,9 milioane de tone, cea mai slabă cifră după cea înregistrată în 2008-2009, astfel că deficitul faţă de minimul necesar (incluzând importurile) este de 1,36 milioane de tone.

Deşi mai multe ţări, printre care Rusia, Canada, Franţa, Suedia şi Elveţia, donează alimente pentru Coreea de Nord prin intermediul Programului Alimentar Mondial, acestea sunt departe de a completa nevoile de hrană.

Coreea de Nord a trecut printr-o foamete severă în anii ’90, în urma recoltelor slabe şi a dezintegrării Uniunii Sovietice, ţară care era la acea vreme o sursă de bază pentru asistenţa economică, circa 3,5 milioane de nord-coreeni murind atunci. China a devenit apoi unul dintre principalii furnizori de ajutor umanitar pentru Coreea de Nord.

Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă