12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord refuză să mai participe la discuţii cu Coreea de...

Coreea de Nord refuză să mai participe la discuţii cu Coreea de Sud

Negociatorul şef nord-coreean, Ri Son-gwon, a catalogat autorităţile din Coreea de Sud ca fiind incompetente şi fără simţul răspunderii, conform agenţiei de stat KCNA.

El a criticat, de asemenea, autorităţile din Sud pentru că au permis „unei mizerii umane”, făcând referire la un dezertor nord-coreean, să vorbească în Parlamentul de la Seoul.

Coreea de Sud şi SUA efectuează exerciţii militare comune în peninsula coreeană în care sunt implicate aproape 100 de avioane de război. Coreea de Nord a numit în repetate rânduri aceste exerciţii ca fiind „o provocare” şi pregătiri pentru o invazie.

Marţi, Coreea de Nord a anulat o întâlnire cu Coreea de Sud din cauza exerciţiilor militare coordonate de Sud împreună cu SUA şi a avertizat că summitul programat cu SUA ar putea să nu mai aibă loc dacă Trump insistă pentru dezarmarea nucleară unilaterală a Nordului.

Avertizarea statului sud-coreean vine după ce John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al SUA, a comparat Coreea de Nord cu „modelul Libia” de dezarmare nucleară.

„Nu ne vom ascunde sentimentele de aversiune faţă de el”, a declarat ministrul adjunct de Externe, Kim Kye-gwan, într-un comunicat.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă