Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coreea de Sud, Japonia şi China vor dezarmarea lui Kim Jon Un

Coreea de Sud, Japonia şi China vor dezarmarea lui Kim Jon Un

Liderii Coreei de Sud, Japoniei şi Chinei şi-au reafirmat intenţiile de a realiza în mod paşnic dezarmarea nucleară a Coreei de Nord, la un summit trilateral de la Tokyo.

Rl online 0 comentarii

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, premierul japonez Shinzo Abe şi prim-ministrul Chinei, Li Keqiang, au emis şi un comunicat  prin care îşi arată susţinerea pentru concluziile summitului dintre Sud şi Nord, în care se cere dezarmarea nucleară completă a peninsulei coreene. „Liderii salută faptul că cele două Corei şi-au reafirmat ţelul dezarmării nucleare complete, îşi exprimă speranţele că summitul dintre Nord-Sud a fost unul de succes şi îşi reafirmă poziţia că ar trebui ca eforturile comune ale celor trei ţări să continue pentru ca succesul summitului Nord-Sud să contribuie la pace şi stabilitate în Asia de Nord-Est”, se arată într-un comunicat emis de biroul prezidenţial al preşedintelui sud-coreean.

Moon Jae-in a declarat că intenţiile Nordului privind dezarmarea nucleară sunt serioase.

„Preşedintele Moon a afirmat că poate confirma personal că ţelul lui Kim Jong-un este de a avea loc o dezarmare nucleară completă a peninsulei coreene”, se precizează în comunicat. Moon a ajuns la Tokyo miercuri, devenind astfel primul preşedinte sud-coreean care vizitează Japonia în ultimii şase ani.

„Prim-ministrul Abe şi premierul Li au declarat că Japonia şi China vor contribui constructiv la pacea şi stabilitatea în peninsula coreeană şi au salutat rezultatul de succes al summitului Nord-Sud”, se arată în comunicat.

De asemenea, Moon, Xi şi Abe au declarat că îşi doresc o cooperare mai apropiată a celor trei ţări, în timpul primului astfel de summit din 2015. „Liderii au căzut de acord pentru a extinde cooperarea la un nivel care să poată fi resimţit de cetăţenii celor trei ţări”, este precizat în comunicatul biroului prezidenţial sud-coreean.

În acest scop, ţările vor coopera pentru a rezolva problema poluării aerului şi pentru a creşte numărul turiştilor la 30 de milioane până în 2020.

 

Comentarii

loading...