30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Sud nu va ridica sancţiunile impuse Phenianului, fără aprobarea SUA

Coreea de Sud nu va ridica sancţiunile impuse Phenianului, fără aprobarea SUA

Trump a încurajat aliaţii SUA să îşi menţină sancţiunile asupra Coreei de Nord ca parte a unei campanii de „presiune maximă” asupra Phenianului pentru a ajunge la dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

Întrebat în legătură cu informaţiile conform cărora Coreea de Sud ia în considerare ridicarea unor sancţiuni impuse Coreei de Nord, Trump a declarat: „Nu vor face acest lucru fără aprobarea noastră. Nu fac nimic fără aprobarea noastră”.

Ministrul de Externe al Coreei de Sud, Kang Kyung-wha a sugerat în timpul unei sesiuni parlamentare miercuri că Seulul ia în considerare ridicarea unor sancţiuni impuse Nordului pentru a încuraja o dezarmare nucleară.

Coreea de Sud a impus Nordului sancţiuni unilaterale în 2010 după ce 46 de marinari sud-coreeni au murit în urma unui atac asupra unei nave de război.

Kang şi-a retras apoi parţial afirmaţiile, susţinând că Nordul ar trebui să îşi ceară scuze pentru atac mai întâi.

Ministerul de Externe sud-coreean a negat oficial că guvernul ar lua în considerare ridicarea unor sancţiuni.

Există totuşi ţări care cer sancţiuni mai puţin aspre. China, Rusia şi Coreea de Nord consideră că este necesară o ajustare a sancţiunilor la momentul potrivit, a comunicat Ministerul de Externe al Chinei miercuri.

De asemenea, Kang a declarat că Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, s-a arătat nemulţumit de pactul militar inter-coreean la care s-a ajuns la summit-ul de luna trecută dintre cele două Corei. Ea a declarat că există unele persoane în SUA care consideră că ar trebui „ajustat ritmul” mişcărilor inter-coreene.

Cele mai citite

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă