Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coreea de Sud şi Coreea de Nord anunţă un summit inter-coreean

Coreea de Sud şi Coreea de Nord anunţă un summit inter-coreean

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au căzut de acord luni să organizeze un summit între liderii celor două ţări în septembrie la Phenian, scrie Washington Post.

Rl online 0 comentarii

Oficiali guvernamentali ai ambelor ţări au participat luni la discuţii în partea de nord a satului de graniţă, Panmunjom şi au anunţat ulterior summit-ul care va avea loc în septembrie.

Liderul delegaţiei nord-coreene, Ri Son Gwon, a declarat înainte de începerea discuţiilor că summit-ul plănuit va ajuta la obţinerea unor „răspunsuri concrete” la problemele cu care se înfruntă populaţiile celor două ţări.

„Într-un sens realist, aceasta este marea transformare în relaţiile inter-coreene. Faptul că ne întâlnim să discutăm într-o atmosferă atât de prietenoasă ca acum înseamnă că funcţionează comunicarea”, a adăugat el.

„Este altă poveste faţă de relaţiile SUA-Coreea de Nord, care par să se fi deteriorat. Cele două Corei sunt mai în acord iar procesul a mers mai bine”, a declarat John Delury, profesor asistent la Universitatea Yonsei din Seul.

Într-un comunicat comun de după discuţii, cele două părţi au afirmat că au „analizat progresul implementării Declaraţiei de la Panmunjom şi au discutat felul în care s-ar putea pune în practică acest lucru”.

Comentarii

loading...