12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Sud sugerează că regimul de la Phenian poate scăpa de...

Coreea de Sud sugerează că regimul de la Phenian poate scăpa de sancțiuni înaintea denuclearizării complete

Poziția exprimată de Coreea de Sud devine astfel diferită de cea a SUA, care au cerut mai întâi denuclearizarea completă a regimului de la Phenian.

Liderul suprem nord-coreean Kim Jong-un, în cadrul summitului din Singapore cu preşedintele american Donald Trump, şi-a afirmat, ce-i drept, angajamentul privind denuclearizarea completă a peninsulei coreene.

În acest context, secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că sancţiunile impuse Phenianului vor rămâne în vigoare până ce procesul de denuclearizare va fi complet.

Cu toate acestea, partea sud-coreeană a sugerat că ridicarea sancţiunilor ar putea avea loc mai devreme.

“Opinia noastră este că sancţiunile trebuie să rămână în vigoare până când Coreea de Nord va lua măsuri semnificative, substanţiale în privinţa denuclearizării”, a declarat ministrul sud-coreean de Externe, Kang Kyung-wha.

Oficialul sud-coreean a adăugat că Seulul şi Washingtonul încă împărtăşesc aceleaşi obiective şi vor continua să se consulte.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...
Ultima oră
Pe aceeași temă