Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coreea de Sud: Un nord-coreean care a trecut în Sud prin Zona Demilitarizată,reţinut de autorităţi

Coreea de Sud: Un nord-coreean care a trecut în Sud prin Zona Demilitarizată,reţinut de autorităţi

Un nord-coreean care a fugit în Sud prin frontiera dintre cele două Corei a fost reţinut de autorităţile sud-coreene, ne spune AFP.

Lorand Stoica 0 comentarii

Identitatea acestui nord-coreean şi motivele pentru care a traversat frontiera puternic păzită nu au fost precizate. Potrivit armatei sud-coreene, bărbatul a fost descoperit miercuri seară în timp ce avansa spre sud după ce trecuse linia de demarcaţie din cadrul Zonei Demilitarizate, în partea centrală a frontierei intercoreene.

'Persoana neidentificată este un bărbat nord-coreean şi agenţia guvernamentală competentă îl va interoga pentru a afla cum a reuşit să treacă frontiera şi care sunt motivaţiile sale', a indicat statul major într-un scurt comunicat. Nicio mişcare neobişnuită de trupe nord-coreene de-a lungul frontierei nu a fost detectată, a adăugat acesta. Peste 30.000 de nord-coreeni au fugit în Coreea de Sud de la sfârşitul războiului din Coreea (1950-1953), potrivit cifrelor oficiale ale Seulului. Însă trecerea prin Zona Demilitarizată este extrem de rară, marea majoritate a celor care vor să fugă preferând să treacă prin China, a cărei frontieră cu Coreea de Nord este mai permisivă.

În noiembrie 2017, un soldat din Coreea de Nord a reuşit să treacă, sub o ploaie de gloanţe, linia de demarcaţie în satul Panmunjom, unde armatele celor două Corei sunt faţă în faţă, la doar câţiva metri distanţă. Imaginile cu această dezertare spectaculoasă au făcut înconjurul lumii. Supusă unor aspre sancţiuni internaţionale din cauza testelor sale nucleare şi cu rachete balistice, Coreea de Nord îi califică de obicei drept 'gunoaie umane' pe transfugi, care reprezint pentru Sud o importantă sursă de informare privind modul în care Phenianul îşi tratează cetăţenii, notează AFP.

Comentarii

loading...