Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coronavirus, cifre compleșitoare în Franța și în Italia

Coronavirus, cifre compleșitoare în Franța și în Italia

22.245 de decese în total şi 28.658 de oameni internați în Franța și 192.994 de cazuri pozitive şi 25.969 de victime în Italia, acesta este bilanțul pandemiei în cele două state europene.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Continuă să scadă îmbolnăvirile de Covid-19 în Italia, potrivit noului buletin transmis de Protecţia Civilă, în prezent fiind 106.527 de persoane afectate de maladie, cu 321 mai puţine faţă de ziua precedentă. Potrivit unui studiu ştiinţific, prezentat vineri, prima infecţie cu Covid-19 din Italia ar fi apărut în ianuarie.

În prezent sunt 60.498 de persoane vindecate, cu 2.922 mai multe în comparaţie cu joi, conform Il Messaggero, și scade uşor şi numărul deceselor: 420 în ultimele 24 de ore, totalul victimelor fiind de 25.969.

Totalul cazurilor de la începutul epidemiei este de 192.994 (cifră care include atât persoanele vindecate, cât şi pe cele decedate), cu 3.021 mai multe faţă de ziua precedentă. 

La Terapie Intensivă, continuă să scadă numărul internaţilor - 2.173, cu 94 mai puţini în comparaţie cu joi. Dintre aceştia, 756 se află în Lombardia, cu 34 mai puţini faţă de joi. 

Numărul total al persoanelor care au contractat virusul de la începutul epidemiei este de 192.994. 

Prima infecţie cu Covid-19 din Italia a apărut în ianuarie, potrivit unui studiu ştiinţific, prezentat vineri, care oferă o nouă viziune asupra debutului epidemiei în una dintre cele mai grav afectate ţări ale lumii, scrie Reuters. 

Italia a început să testeze după ce a diagnosticat primul pacient la 21 februarie în Codogno, un mic oraş din regiunea Lombardia. 

Cazurile şi decesele au crescut imediat, oamenii de ştiinţă suspectând că virusul exista în zonă, neobservat, de mai multe săptămâni. 

 

Italia a fost prima mare ţară din Occident care s-a confruntat cu boala, apărută în China la sfârşitul anului trecut şi care s-a răspândit în toată lumea, relatează Reuters. 

În încercarea de a preveni răspândirea, Italia a oprit traficul aerian din şi către China pe 31 ianuarie, după ce doi turişti chinezi au fost testaţi pozitiv la Roma. Dar cercetătorii spun că probabil a fost prea târziu. 

O altă echipă de cercetători italieni a afirmat că noul coronavirus ar fi putut ajunge în Italia din Germania, nu direct din China, în a doua parte a lunii ianuarie. 

Epidemia de coronavirus a cauzat moartea a 22.245 de persoane în Franţa de la începutul lui martie, cu 389 de noi victime înregistrate în 24 de ore, dar numărul pacienţilor internaţi la Terapie Intensivă continuă să scadă, după 16 zile, a indicat vineri directorul general al Departamentului Sănătăţii, Jérôme Salomon, citat de AFP.

Epidemia a ucis 13.852 de persoane în spitale, adică 305 de decese în plus în 24 de ore, şi 8.393 în centrele pentru persoanele în vârstă (Ehpad) şi alte unităţi medico-sociale (cu 84 mai multe), a precizat Salomon. 

Încă sunt internaţi 28.658 de oameni (plus1.346 de noi internări). 4.870 de pacienţi se află încă în stare gravă (cu 155 mai mulţi faţă de ziua precedentă). 

De la 1 martie, mai mult de 87.000 de persoane au fost spitalizate din cauza coronavirusului, şi 15.000 au avut nevoie de îngrijiri la ATI. 

"Răspândirea virusului rămâne la un nivel ridicat", a amintit Salomon. În total, în Franţa sunt 122.577 de cazuri de Covid-19. 

Comentarii

loading...