14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCoronavirus: „Pașapoarte de imunitate digitală”: planuri pentru 10 milioane de teste COVID-19

Coronavirus: „Pașapoarte de imunitate digitală”: planuri pentru 10 milioane de teste COVID-19

>> testarea în masă ar costa 100 de miliarde de lire sterline
>> 41% din populație ar primi ,,un fals ”pozitiv în decurs de șase luni
 
>> Oamenilor li se vor oferi pașapoarte de imunitate digitală
 
>> companiile private GSK, AstraZeneca, Serco și G4S implicate în realizarea vaccinului anti – Coronavirus

Documente scurse în presă, arată că guvernul britanic intenționează să efectueze până la 10 milioane de teste coronavirus pe zi până la începutul anului viitor, unii critici spun că propunerile reprezintă „risipă / corupție la scară cosmică”.
 
Programul de testare în masă ar costa 100 de miliarde de lire sterline – aproape cât cheltuie guvernul în NHS în fiecare an (130 de miliarde de lire sterline) – potrivit unui memoriu informativ văzut de revista medicală BMJ.
 
Un document separat a arătat că există planuri de creștere a capacității de testare a Marii Britanii de la actualele 350.000 pe zi până la 10 milioane pe zi până la începutul anului 2021.
 
Miercuri, premierul Boris Johnson a anunțat planuri ambițioase pentru ca milioane de oameni să fie testați în fiecare zi pentru coronavirus, în ceea ce el a caracterizat drept „abordarea Moonshot”.
 
Aceste documente oferă mai multe detalii despre ceea ce speră guvernul să realizeze, inclusiv planuri pentru companiile private GSK, AstraZeneca, Serco și G4S pentru a ajuta la realizarea propunerilor.
 
Grupul de știință al guvernului britanic a transmis că într-o populație cu infecții scăzute, testele de două ori pe săptămână, cu specificitate de 99%, ar conduce la 41% din populație să primească ,,un fals ”pozitiv în decurs de șase luni. „În astfel de circumstanțe, vor fi necesare teste de confirmare rapidă de urmărire pentru a determina dacă indivizii ar trebui să continue să se autoizoleze – este important să se izoleze rapid indivizii infecțioși, dar vor fi necesare eforturi pentru a elimina rapid falsurile pozitive”, conform SAGE.
 
Conform planurilor, nota de comunicare Whitehall spune că testarea va fi lansată la locurile de muncă, stadioanele de fotbal, locurile de divertisment și, de asemenea, în cabinetele de familie, farmacii, școli și alte site-uri locale.
Oamenilor li se vor oferi pașapoarte de imunitate digitală care să le permită celor care dau rezultate negative să ia parte la activități mai normale.

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă