12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalCoronavirusul nu alege: un președinte de stat a anunțat că este infectat

Coronavirusul nu alege: un președinte de stat a anunțat că este infectat

Juan Orlando Hernandez, președintele statului Honduras, a fost diagnisticat cu noul-coronavirus. Anunțul oficial a fost făcut chiar de președinte într-o intervenție televizată.

„În calitate de președinte al națiunii și cetățean responsabil, vreau să comunic că în weekend am început să simt un anumit disconfort și astăzi am fost diagnosticat că am fost infectat cu COVID-19.”, a spus Hernandez, citat de Reuters.

Președintele primește în acest moment tratament și va conduce statul în condiții speciale, de la distanță, ajutat de consilierii prezidențiali. Soția sa precum și doi apropiați ai familiei au fost diagnosticați pozitiv în urma testelor specifice.

Ei au forme ușoare ale bolii și primesc din partea medicilor un coktail de medicamente din care nu lipsesc microdacină, azitromicină, ivermectină și zinc.

Honduras, țară cu o populație de aproape 10 milioane locuitori, are până în prezent 9656 cazuri confirmate cu COVID-19 și 330 decese provocate de coronavirus.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

DARURI PENTRU COPII DIN PARTEA ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

În apropierea  sărbătorilor pascale, copiii îngrijiți în cadrul Centrului de zi ”Arlechino” și cei din Centrul de zi pentru copii cu dizabilități, ambele din...

Ruptură totală între Ciolacu și Piedone: Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone. Ciolacu îi transmise joi lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă