15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalCOVID-19: Europa a depășit borna de 100.000 de noi cazuri zilnice

COVID-19: Europa a depășit borna de 100.000 de noi cazuri zilnice

Epicentrul focarului din regiunea Europei s-a mutat în Regatul Unit, Rusia, Spania şi Franţa care au raportat cel puţin peste 10.000 de cazuri fiecare în ultimele trei zile.

Rusia a raportat vineri cele mai multe cazuri zilnice de coronavirus după luna mai, determinând autorităţile de la Moscova să ia în considerare închiderea barurilor şi a cluburilor de noapte.

Regatul Unit a înregistrat joi peste 17.000 de cazuri de COVID-19, ministrul britanic al sănătăţii Matt Hancock avertizând că Marea Britanie se află într-un “moment periculos”. Multe regiuni din nordul Angliei, Ţara Galilor şi Scoţia au introdus restricţii mai severe privind interacţiunea socială pentru a încerca să împiedice răspândirea bolii.

Marea Britanie are o rată de deces de 7% în urma îmbolnăvirilor cu COVID-19, printre cele mai mari din lume. Mai mult de şase la fiecare 10.000 de persoane au murit din cauza virusului în ţară.

În prezent, Europa a înregistrat peste 16% din totalul cazurilor de coronavirus la nivel global şi aproape 22% din decesele provocate de COVID-19. Joi, când numărul cazurilor raportate zilnic a depăşit pragul de 100.000, Europa de Est a fost cea mai afectată regiune, cu peste 33.600 de cazuri raportate zilnic.

 

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă