19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCOVID-19 îi face pe danezi să eutanasieze toate nurcile din ferme

COVID-19 îi face pe danezi să eutanasieze toate nurcile din ferme

Premierul danez Mette Frederiksen susține că acest lucru constituie un risc pentru eficacitatea oricărui posibil viitor vaccin.

Focarele la fermele de nurci au persistat în ţara nordică, cel mai mare producător mondial de blănuri de nurcă, în pofida eforturilor repetate, începând din iunie, de eliminare a animalelor infectate.

Autorităţile sanitare au identificat tulpini de virus la om şi la nurcă ce prezentau o sensibilitate redusă la anticorpi, existând riscul de a afecta eficacitatea viitoarelor vaccinuri, a declarat premierul, într-o conferinţă de presă.

“Virusul care a suferit mutaţii la nurcă poate prezenta un risc pentru eficacitatea unui viitor vaccin”, a spus ea.

Exemplare de nurcă au fost sacrificate totodată în Olanda şi Spania după depistarea cazurilor de infectare.

Ministrul Sănătăţii din Danemarca a declarat că aproximativ jumătate dintre cei 783 de danezi infectaţi din nordul ţării, unde se află un număr mare de crescătorii de nurci, au fost infectaţi cu o tulpină de virus provenită din ferme.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă