9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalCOVID-19 „paralizează” America de Sud. Ministrul sănătății din Brazilia a demisionat

COVID-19 „paralizează” America de Sud. Ministrul sănătății din Brazilia a demisionat

Nelson Teich a fost un ministru al sănătăţii efemer pentru preşedintele Jair Bolsonaro, ocupând mai puţin de o lună acest portofoliu crucial pentru Brazilia, unde pandemia a provocat moartea a aproape 14.000 de persoane.

Bolsonaro a făcut presiuni ca hidroxiclorochina să fie folosită pe scară largă ca tratament pentru COVID-19, ceea ce Teich a refuzat.

Cei doi nu au căzut de acord nici asupra ritmului de reluare a activităţilor economice, notează Reuters. Săptămâna trecută, ministrul a spus că nu a fost consultat înainte ca Bolsonaro să emită un decret privind deschiderea sălilor de fitness, saloanelor de înfrumuseţare şi frizeriilor.

Teich este cel de al doilea ministru al sănătăţii care demisionează în timpul pandemiei de coronavirus în Brazilia. El l-a înlocuit în funcţie pe Nelson Mandetta, care s-a împotrivit şi el utilizării pe scară largă a hidroxiclorochinei şi nu a fost de acord cu solicitările lui Bolsonaro de renunţare la carantină şi la alte restricţii pentru combaterea noului coronavirus.

Modul în care Bolsonaro a gestionat criza provocată de pandemie a fost larg criticată, întrucât a minimalizat severitatea bolii şi le-a spus brazilienilor să ignore restricţiile.

Brazilia a depăşit acum Germania şi Franţa în numărul de cazuri de coronavirus, cu peste 200.000 de persoane infectate joi, când Ministerul Sănătăţii a raportat 844 noi decese, ceea ce a ridicat bilanţul total al morţilor la 13.933.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă