13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalCreştere masivă a atacurilor antisemite în Franţa

Creştere masivă a atacurilor antisemite în Franţa

„În ciuda scăderii din ultimii doi ani, numărul atacurilor anti-semite a crescut cu peste 69% în primele nouă luni din 2018”, a scris Philippe pe contul său de Facebook.

Chiar la comemorarea “Nopţii de cristal”, din 9 – 10 noiembrie 1938, momentul care a marcat începutul Holocaustului, când au fost arse mai multe sinagogi iar zeci de persoane au fost ucise, şeful guvernului francez a avertizat: „Suntem departe de a fi terminat cu anti-semitismul”.

Deşi Philippe nu a specificat câte atacuri au avut loc în acest an, Le Monde a informat că au avut loc 311 astfel de incidente în 2017.

Philippe a afirmat că guvernul va crea o nouă reţea de magistraţi şi investigatori pentru a se lupta cu crimele motivate de ură şi va instala o echipă naţională în Ministerul Educaţiei care va gestiona incidentele anti-semite din şcoli.

În martie, Mireille Knoll, o supravieţuitoare a Holocaustului, a fost ucisă în locuinţa ei din Paris.

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă