Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Critici dure la adresa României lansate de Ungaria

Critici dure la adresa României lansate de Ungaria

Ungaria încearcă să construiască relaţii ''civilizate'' pe bază de ''respect reciproc'' cu România, dar recenta interzicere a intrării unui cetăţean ungar, , în această ţară ''nu va ajuta la acest proces'', a declarat sâmbătă sâmbătă ministrul de externe ungar Peter Szijjarto,

Rl online 0 comentarii

Szijjarto a făcut afirmaţia respectivă la Dunakeszi după ce vineri autorităţile române nu au permis intrarea lui Attila Dabis, comisar pentru afaceri externe al Consiliului Naţional Secuiesc, în România, scrie Agerpres.

Peter Szijjarto a sugerat că România a încălcat dreptul cetăţenilor europeni la liberă circulaţie în interiorul comunităţii, lucru pe care el l-a calificat drept ''inacceptabil''.

Şeful diplomaţiei ungare a spus că intrările legale pot fi interzise numai pe baza unei decizii judecătoreşti şi a subliniat că poliţia de frontieră română ''nu a făcut referire la vreo astfel de decizie''. El a adăugat că autorităţile române au refuzat să comenteze acest caz şi că guvernul ungar va trimite o notă diplomatică Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerul Afacerilor Interne ale României.

În legătură cu evenimentele de marcare a Zilei Libertăţii Secuilor, prevăzute pentru azi la Târgu Mureş şi la care Attila Dabis intenţiona să participe, Szijjarto a menţionat că ''nimănui nu trebuie să i se nege dreptul de a comemora eroii istoriei'' şi şi-a exprimat speranţa că autorităţile române vor ''proceda într-o manieră europeană''. 

 

Comentarii

loading...