10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din Venezuela, în centrul atenţiei la sesiunea de primăvară a Consiliului...

Criza din Venezuela, în centrul atenţiei la sesiunea de primăvară a Consiliului ONU

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a condamnat recent crimele şi detenţiile în care au fost implicate forţele guvernului de la Caracas.

Ministrul de externe venezuelean Jorge Arreaza urmează să susţină marţi un discurs în această sesiune de primăvară a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, în timp ce Michelle Bachelet va informa UNHCR despre situaţia din Venezuela la 20 martie.

Reuniunea se deschide luni cu discursuri pe care le vor susţine Michelle Bachelet şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care participă la această sesiune pentru a ridica problema agresiunilor sexuale şi a violenţelor împotriva femeilor în situaţii de război.

UNHCR are şi alte subiecte importante pe agenda sa care nu au legătură cu anumite ţări, cum ar fi situaţia copiilor folosiţi ca soldaţi şi avântul populismului în multe ţări.

Dintre cei 47 de membri ai UNHCR nu mai fac parte şi SUA, care s-au retras anul trecut, acuzând acest organism internaţional că îi protejează pe cei care comit abuzuri, că dă dovadă de ipocrizie şi că este anti-Israel.

Printre membrii actuali se numără în schimb China, care este sub observaţie pentru felul în care tratează minoritatea uigură, şi Arabia Saudită, care a fost criticată la nivel internaţional după uciderea jurnalistului disident Jamal Khashoggi în Turcia.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă