Jens Stoltenberg  (Foto: NATO)

Jens Stoltenberg (Foto: NATO)

Criză în interiorul NATO, după ce SUA și Danemarca ar fi spionat țările aliate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut o investigaţie pe tema acuzațiilor de spionaj adresate Statelor Unite și Danemarcei.

Mihai Diac 0 comentarii

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut o investigaţie pe tema acuzațiilor de spionaj adresate Statelor Unite și Danemarcei.

Potrivit unor informații din mass-media, Statele Unite, cu ajutorul Danemarcei, ar fi spionat lideri din mai multe state europene membre NATO. Printre cei spionați s-ar fi aflat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, precum și președintele Franței, Emmanuel Macron. După cum se știe, Germania și Franța sunt cele mai importante țări din UE și susțin o "autonomie" militară a Uniunii Europene față de Statele Unite.

Informațiile culese în Europa prin intermediul acestor acțiuni de spionaj ar fi ajuns la Agenţia Naţională de Securitate (NSA) din Statele Unite.

"Statele implicate în acest caz sunt aliaţi în NATO. Trebuie să punem pe masă toate faptele şi să aflăm ce s-a întâmplat cu adevărat", a explicat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, într-o emisiune la postul public danez de radio.

Anterior, purtătorul de cuvânt al cancelarei Angela Merkel, Steffen Seibert, anunțase că guvernul Germaniei „a luat act de dezvăluire. Este în contact cu toate autoritățile naționale și internaționale relevante pentru clarificare”.

Comentarii

loading...