14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCriza pandemică ridică sute de mii de voluntari britanici

Criza pandemică ridică sute de mii de voluntari britanici

Prim-ministrul de la Londra Boris Johnson a informat că 405.000 de voluntari s-au înscris până la sfârșitul zilei de miercuri pentru a ajuta Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) să facă faţă epidemiei de coronavirus, a scris CNBC.

Anunţul a fost făcut în urma unui apel lansat marţi de secretarul pentru Sănătate Matt Hancock pentru 250.000 de persoane ”în stare de sănătate bună”, care să ajute NHS să facă faţă răspândirii bolii COVID-19.

”Când am lansat apelul am sperat să atragem 250.000 de voluntari”, a spus Johnson în cadrul unei conferinţe de presă zilnice despre coronavirus, conform News.ro. ”În doar 24 de ore, 405.000 de persoane au răspuns la apel”. Numărul deceselor provocate de coronavirus în Marea Britanie se ridică acum la 422, potrivit Departamentului de Sănătate al ţării, în timp ce un număr de 8.077 s-au dovedit a fi infectaţi.

Ca multe alte ţări, Marea Britanie a declarat carantină la nivel naţional.

Oamenilor li s-a spus să rămână acasă, cu excepţia deplasărilor la cumpărături de produse esenţiale, exerciţii fizice, probleme medicale urgente şi deplasarea la serviciu. Clădirile publice neesenţiale, de la săli de sport până la lăcaşuri de cult, au fost, de asemenea, închise, în timp ce evenimentele sociale precum nunţi şi botezuri – dar nu şi înmormântări – trebuie să fie anulate.

Testele anti-COVID-19, cruciale pentru decizionali

Creşterea numărului de teste efectuate în Marea Britanie a fost un subiect important al conferinţei de presă de miercuri a premierului. Johnson a spus că guvernul vrea să extindă semnificativ numărul testelor cât mai curând posibil.

Medicul şef al Angliei, Chris Whitty, a declarat că, pe măsură ce mai multe kituri de testare vor deveni disponibile, prioritatea va fi să le trimită personalului NHS.

Neil Ferguson, un epidemiolog de top care a acordat consultanţă guvernului, a declarat miercuri că cererea pentru îngrijire la terapie intensivă va atinge nivelul maxim în următoarele trei săptămâni, dacă strategia ţării va funcţiona.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă