13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCum să furi un avion în America

Cum să furi un avion în America

Rudele, prietenii sunt consternați, deoarece Richard Russell, 29 de ani, nu dăduse semne că ar putea face un asemenea gest necugetat sau că avea vreo nemulțumire ce-l măcina.

Controlorul de zbor, care a vorbit cu el înainte de a se prăbuși, a declarat că Russell era conștient că va urma o condamnare poate pe viață și constata calm că i-a dezamăgit pe cei care ținuseră la el. Tânărul era căsătorit și lucra ca agent de servicii pentru Horizon Air, de trei ani şi jumătate. Nu avea licență pentru pilotaj, meseria sa fiind mecanic de avioane.

A fost singura persoană aflată la bordul avionului pe care l-a scos din hangar pentru „o plimbare“, fără să vrea să facă rău cuiva, după cum declara, ceea ce a determinat două avioane militare F-15C să fie ridicate la interceptare.

Piloții acestor avioane au declarat că nu au tras în avionul „deturnat“, însoțindu-l până ce acesta s-a prăbuşit pe insula Ketron, unde Russell a încercat să aterizeze. Tânărul a decedat la impact.

Incidentul nu este anchetat ca terorist de către FBI, însă ridică un mare semn de întrebare cu privire la securitatea aeronavelor, după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Anchetatorii încearcă să recupereze cutia neagră a avionului şi rămăşiţele lui Russell, ca parte a investigaţiei ­penale. 

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă