Trafic ingreunat in portul Dover in sudul Marii Britanii, principal punct de intrare in tara pentru bunuri si marfuri europene, miercuri, 23 decembrie 2020. Inquam Photos / Marius Zmarandescu

Trafic ingreunat in portul Dover in sudul Marii Britanii, principal punct de intrare in tara pentru bunuri si marfuri europene, miercuri, 23 decembrie 2020. Inquam Photos / Marius Zmarandescu

Cum vrea MAE să soluționeze blocajul de la granița Germaniei cu Cehia

Ministerul Afacerilor Externe a întreprins deja demersuri pentru a găsi soluții la blocaje, după ce Germania impune controale la granița cu Cehia, spune Bogdan Aurescu.

Cătălin Șerban 0 comentarii

„Am amintit în discuția noastră și despre măsurile restrictive care au fost adoptate recent la graniță de către autoritățile germane și care au afectat în ultima vreme în special transportatorii, inclusiv transportatorii români. Doresc doar să vă informez că Ministerul Afacerilor Externe a întreprins deja demersuri, atât în plan bilateral, pe lângă Ambasada Germaniei la București. De asemenea, Ambasada României la Berlin întreprinde demersuri pe lângă autoritățile germane pentru a vedea care sunt soluțiile pentru remedierea acestor blocaje în cel mai scurt timp”, spune Bogdan Aurescu, în timpul unei declarații comune susținută alături de ministrului afacerilor externe și europene al Republicii Slovacia, Ivan Korčok.

Ministrul român al Afacetrilor Externe pecizează că au fost efectuate demersuri pe lângă Comisia Europeană.

„De asemenea, Ambasada României în Praga este în dialog cu autoritățile cehe în vederea asigurării unor soluții care să permită fluidizarea traficului la frontiera cu Germania. Misiunile noastre, atât de la Berlin, cât și de la Praga, sunt pregătite să acorde sprijin consular specific celor afectați de aceste măsuri”, conchide Aurescu.

Germania a reluat de câteva zile controalele la frontiera cu Cehia cauzând blocaje rutiere

Autorităţile germane au impus controale la graniţele cu Austria şi Republica Cehă. Ameninţarea răspândirii tulpinilor de coronavirus i-a făcut să condiţioneze intrarea în ţară.

Doar într-o singură zi, poliţia a întors din drum jumătate dintre persoanele care au ajuns la graniţă. Autorităţile spun însă că aceste măsuri nu vor aglomera frontiera mai mult ca până acum.

„De duminică, aceste măsuri au fost luate la graniţele cu Republica Cehă şi cu Austria. Există, desigur, aglomeraţie şi timp de aşteptare la graniţe şi weekendul trecut a fost aşa. Până în această dimineaţă, poliţia federală a verificat 10.000 de persoane, iar aproximativ 5.000 de persoane au fost îndepărtate la intrarea la frontieră”, a declarat Steve Alter, purtător de cuvânt Ministerul de Interne German.

 

 

Comentarii

loading...