7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalCum vrea MAE să soluționeze blocajul de la granița Germaniei cu Cehia

Cum vrea MAE să soluționeze blocajul de la granița Germaniei cu Cehia

„Am amintit în discuția noastră și despre măsurile restrictive care au fost adoptate recent la graniță de către autoritățile germane și care au afectat în ultima vreme în special transportatorii, inclusiv transportatorii români. Doresc doar să vă informez că Ministerul Afacerilor Externe a întreprins deja demersuri, atât în plan bilateral, pe lângă Ambasada Germaniei la București. De asemenea, Ambasada României la Berlin întreprinde demersuri pe lângă autoritățile germane pentru a vedea care sunt soluțiile pentru remedierea acestor blocaje în cel mai scurt timp”, spune Bogdan Aurescu, în timpul unei declarații comune susținută alături de ministrului afacerilor externe și europene al Republicii Slovacia, Ivan Korčok.

Ministrul român al Afacetrilor Externe pecizează că au fost efectuate demersuri pe lângă Comisia Europeană.

„De asemenea, Ambasada României în Praga este în dialog cu autoritățile cehe în vederea asigurării unor soluții care să permită fluidizarea traficului la frontiera cu Germania. Misiunile noastre, atât de la Berlin, cât și de la Praga, sunt pregătite să acorde sprijin consular specific celor afectați de aceste măsuri”, conchide Aurescu.

Germania a reluat de câteva zile controalele la frontiera cu Cehia cauzând blocaje rutiere

Autorităţile germane au impus controale la graniţele cu Austria şi Republica Cehă. Ameninţarea răspândirii tulpinilor de coronavirus i-a făcut să condiţioneze intrarea în ţară.

Doar într-o singură zi, poliţia a întors din drum jumătate dintre persoanele care au ajuns la graniţă. Autorităţile spun însă că aceste măsuri nu vor aglomera frontiera mai mult ca până acum.

„De duminică, aceste măsuri au fost luate la graniţele cu Republica Cehă şi cu Austria. Există, desigur, aglomeraţie şi timp de aşteptare la graniţe şi weekendul trecut a fost aşa. Până în această dimineaţă, poliţia federală a verificat 10.000 de persoane, iar aproximativ 5.000 de persoane au fost îndepărtate la intrarea la frontieră”, a declarat Steve Alter, purtător de cuvânt Ministerul de Interne German.

 

 

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă