Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Curtea Supremă a SUA menține interdicția serviciului militar pentru transgenderi

Curtea Supremă a SUA menține interdicția serviciului militar pentru transgenderi

Curtea Supremă a hotărât marți să îl lase pe președintele Donald Trump să aplice politica sa de a interzice persoanelor transgender să se înroleze în armată sau să rămână în armată, după ce instanțele inferioare au blocat aplicarea planului din motive constituționale.

Rl online 0 comentarii

Majoritatea conservatoare a admis contestația administrației Trump.

Cei patru judecători liberali ai curții s-au opus hotărârii.

Politica interzice "persoanei transgender care necesită sau a fost supusă tranziției de gen" să activeze în armată.

Trump a deschis subiectul în iulie 2017, când a scris pe Twitter că nu va permite persoanelor transgender să se înscrie în armata americană.

"Dupa o consultare cu generalii și experții mei militari, vă informez că Guvernul Statelor Unite nu va accepta sau permite... persoanelor transgender să se înroleze in Armata SUA. Armata noastră trebuie să se concentreze pe o victorie decisivă și copleșitoare și nu poate fi împovărată de costuri medicale extraordinare și perturbări pe care le-ar presupune transgenderii. Mulțumesc", a scris Trump pe Twitter în iulie 2017.

Comentarii

loading...