16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalCutia Pandorei a fost deschisă. Facebook promite „măsuri suplimentare de protecție a...

Cutia Pandorei a fost deschisă. Facebook promite „măsuri suplimentare de protecție a datelor”

”În plus faţă de anunţurile făcute săptămâna trecută de către Mark Zuckerberg (co-fondatorul Facebook), noi vom lua măsuri suplimentare în următoarele săptămâni pentru a le oferi oamenilor mai mult control asupra datelor lor personale. Constatarea noastră este următoarea: va trebui să facem ca parametrii noştri de confidenţialitate să fie mai uşor de înţeles, de găsit şi de utilizat”, a menţionat Facebook într-o notă postată pe blog.

În acelaşi mesaj, reţeaua de socializare a oferit mai multe exemple ale viitoarelor modificări, în special ”un meniu unic pentru a găsi şi gestiona ansamblul parametrilor dumneavoastră de confidenţialitate şi instrumente simple pentru a găsi, a încărca şi a suprima datele dumneavoastră de pe Facebook”.

Scandalul datelor personale a izbucnit în urmă cu două săptămâni, după ce s-a aflat că firma Cambridge Analytica din Regatul Unit a colectat date personale de la circa 50 de milioane de utilizatori ai reţelei Facebook, fără acordul acestora, pentru a le folosi în campania electorală din 2016 a preşedintelui SUA, Donald Trump.

Cambridge Analytica ar fi folosit aplicaţia “thisisyourdigitallife” dezvoltată de profesorul de psihologie Aleksandr Kogan de la Universitatea din Cambridge. Aplicaţia a fost instalată de circa 300.000 de persoane, care au permis astfel accesul atât la datele lor, cât şi ale prietenilor lor din reţea, ceea ce a însemnat un total de zeci de milioane de utilizatori ai Facebook.

În urma acestui scandal, acţiunile Facebook au scăzut cu aproape 18% începând cu data de 16 martie, notează Reuters, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă