Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cutremur de 7,5 grade în Ecuador, în apropierea graniţei cu Peru

Cutremur de 7,5 grade în Ecuador, în apropierea graniţei cu Peru

Un cutremur puternic, cu o magnitudine de 7,5, a lovit sudul Ecuadorului vineri dimineaţa, seismul afectând o zonă puţin populată dar şi zone din Peru şi Columbia. Cutremurul a avut loc la o adâncime 131 de kilometri, conform Institutului Geologic al SUA (USGS), scrie NPR.

Rl online 0 comentarii

„Informaţiile preliminare privind primele cutremure din apropierea Macas nu indică pagube majore”, a scris preşedintele Ecuadorului, Lenin Moreno, pe Twitter. El a adăugat că efectele cutremurului au fost resimţite în mare parte a ţării şi că centrele regionale de urgenţe au fost activate în cazul în care este nevoie de ele.

Cutremurul a avut loc la ora locală 5:17. Epicentrul s-a situat la 114 kilometri distanţă de Palora, la mare distanţă de principalele autostrăzi ale ţării.

Pe o întindere de 80-160 de km de la epicentrul cutremurului, seismul s-a resimţit cu o magnitudine de cel puţin 5,5, conform USGS.

„Fosa Peru-Chile este o zonă care are parte des de cutremure mari”, a informat USGS, precizând că au avut loc alte 15 cutremure cu adâncimi intermediare pe o rază de 500 km de la epicentru în ultimii 100 de ani.

„Cutremurul de astăzi este cel mai mare dintre acestea”, precizează USGS. Geologii au informat că este puţin probabil ca seismul să declanşeze un tsunami.

Comentarii

loading...