Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

„Dacă Justiția britanică numește ilegală suspendarea Parlamentului, Boris își asumă vina”

„Dacă Justiția britanică numește ilegală suspendarea Parlamentului, Boris își asumă vina”

Un avocat din Guvernul britanic a declarat marţi în faţa Curţii Supreme că, dacă va decide că măsura lui Boris Johnson de a suspenda parlamentul până aproape de Brexit a fost ilegală, el va acţiona pentru a remedia situaţia.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

 

"Va ţine de prim-ministru să răspundă consecinţelor acestei declaraţii (că suspendarea a fost ilegală)", a declarat Richard Keen în faţa Curţii Supreme în cadrul unui audieri.

"Consecinţa ar putea fi ca el să meargă la regină şi să recheme Parlamentul", a adăugat avocatul guvernului.

Când i s-a cerut, de către unul dintre judecători, să clarifice ce va face Johnson dacă curtea va decide că a acţionat ilegal, Keen a răspuns: "Mi-am asumat cu claritate angajamentul că prim-ministrul va răspunde prin toate mijloacele necesare la orice declaraţie că suspendarea originală a fost afectată de orice sfat ilegal pe care l-ar fi dat".

Întrebat dacă Boris Johnson ar putea urmări o nouă suspendare a Parlamentului, Richard Keen a spus că nu este în poziţia de a comenta asupra acestei ipoteze.

Regina Elisabeta a II-a a suspendat temporar Parlamentul, la cererea premierului Boris Johnson, de pe 10 septembrie şi până pe 14 octombrie.

Comentarii

loading...