„Dacă Justiția britanică numește ilegală suspendarea Parlamentului, Boris își asumă vina”

„Dacă Justiția britanică numește ilegală suspendarea Parlamentului, Boris își asumă vina”

Un avocat din Guvernul britanic a declarat marţi în faţa Curţii Supreme că, dacă va decide că măsura lui Boris Johnson de a suspenda parlamentul până aproape de Brexit a fost ilegală, el va acţiona pentru a remedia situaţia.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

 

"Va ţine de prim-ministru să răspundă consecinţelor acestei declaraţii (că suspendarea a fost ilegală)", a declarat Richard Keen în faţa Curţii Supreme în cadrul unui audieri.

"Consecinţa ar putea fi ca el să meargă la regină şi să recheme Parlamentul", a adăugat avocatul guvernului.

Când i s-a cerut, de către unul dintre judecători, să clarifice ce va face Johnson dacă curtea va decide că a acţionat ilegal, Keen a răspuns: "Mi-am asumat cu claritate angajamentul că prim-ministrul va răspunde prin toate mijloacele necesare la orice declaraţie că suspendarea originală a fost afectată de orice sfat ilegal pe care l-ar fi dat".

Întrebat dacă Boris Johnson ar putea urmări o nouă suspendare a Parlamentului, Richard Keen a spus că nu este în poziţia de a comenta asupra acestei ipoteze.

Regina Elisabeta a II-a a suspendat temporar Parlamentul, la cererea premierului Boris Johnson, de pe 10 septembrie şi până pe 14 octombrie.

Comentarii

loading...