Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dacic: Serbia nu va accepta negocieri privind date-limită legate de UE

Dacic: Serbia nu va accepta negocieri privind date-limită legate de UE

Serbia nu va accepta vreo negociere privind date-limită legate de Uniunea Europeană, iar poziţia ţărilor ce recunosc independenţa Kosovo este greu de schimbat întrucât ele apără politica pe care o duceau în anii '90, susţine ministrul de externe sârb Ivica Dacic, potrivit Tanjug.

Rl online 0 comentarii

''O declaraţie de independenţă unilaterală înseamnă sfârşitul unei asemenea politici. Asta este autoapărarea acestor ţări, care sunt extrem de iritate pentru că procesul nu este complet. Ele cred că este imposibil ca numărul de ţări ce recunosc Kosovo să scadă sub 100'', a declarat Dacic pentru postul de televiziune sârb.

El a subliniat că pentru Serbia este important să se menţină neschimbat numărul ţărilor care nu au recunoscut Kosovo.

''Multe ţări se gândesc la deciziile lor şi ne aşteptăm ca o serie de state să-şi retragă deciziile de recunoaştere'' a Kosovo, a spus şeful diplomaţiei sârbe.

Kosovo şi-a declarat independenţa faţă de Belgrad în urmă cu 10 ani, la aproape un deceniu după ce NATO a bombardat forţele sârbe pentru a opri uciderea şi expulzarea etnicilor albanezi din regiune în timpul războiului din anii 1998-1999.

Independenţa Kosovo este recunoscută de 116 ţări, inclusiv de 23 din cele 28 de state membre ale UE. Spania, România, Grecia, Slovacia şi Ciprul nu recunosc declaraţia unilaterală de independenţă a provinciei Kosovo.

Comentarii

loading...