19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalDanemarca a primit un avertisment cu şase ore înainte de atacurile iraniene...

Danemarca a primit un avertisment cu şase ore înainte de atacurile iraniene din Irak

Astfel, şi-a putut pregăti contingentul staţionat acolo alături de forţe americane, a relatat televiziunea daneză TV2, citând surse sub rezerva anonimatului, transmite Reuters, via Agerpres.

Aproximativ 130 de militari danezi erau staţionaţi la baza aeriană de la Ain al-Asad ca parte a coaliţiei internaţionale împotriva Statului Islamic. Baza este una din cele două atacate de Iran şi unde erau desfăşurate trupe americane.

Ministerul Apărării de la Copenhaga a refuzat să comenteze pe marginea informaţiei.

Nu este clar cine a furnizat avertismentul sau dacă acesta a fost transmis mai departe.

Cu toate acestea, ministrul danez al apărării, Bjorn Bisserup, a declarat miercuri, la acelaşi post de televiziune, că a fost primit un avertisment: ‘Nu voi intra în detalii despre cum am fost avertizaţi. Dar am primit un anunţ care ne-a permis să ne pregătim cât de bine am putut în aceste condiţii’, a afirmat el.

Nicio persoană nu a fost rănită în aceste atacuri, pe care Iranul le-a descris ca represalii la asasinarea influentului general Qassem Soleimani într-un raid american cu dronă pe aeroportul din Bagdad, pe 3 ianuarie.

În prezent, efectivele daneze, cu excepţia a 30-40 de persoane, sunt în curs de a fi transferate de la Ain al-Asad în Kuweit.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă