21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalDanemarca îşi retrage ajutorul umanitar pentru Tanzania

Danemarca îşi retrage ajutorul umanitar pentru Tanzania

Tornaes nu l-a numit pe oficial dar a declarat că este „foarte îngrijorată” de aceste comentarii.

Luna trecută, Paul Makonda, comisarul pentru capitala comercială a Tanzaniei, a cerut populaţiei să informeze poliţia privind posibili bărbaţi gay.

El a declarat că va crea un echipaj de supraveghere pentru a găsi persoanele gay.

Guvernul a comunicat la acea vreme că Makonda îşi exprimă părerile personale şi nu este vorba despre o politică guvernamentală.

Actele homosexuale sunt ilegale în Tanzania şi oamenii găsiţi vinovaţi pot face până la 30 de ani în închisoare. Corespondenţii BBC informează că declaraţiile publice contra persoanelor gay sunt tot mai dese de când actualul preşedinte, John Magufuli, a preluat puterea în 2015.

În 2017, ministrul adjunct al Sănătăţii a s-a pronunţat în favoarea iniţiativei de a publica o listă cu persoanele gay.

„Sunt foarte îngrijorată de evoluţia negativă din Tanzania. Recent, au fost nişte comentarii homofobe total inacceptabile din partea unui comisar”, a scris Tornaes pe Twitter.

„Astfel, am decis să nu mai trimitem ajutorul umanitar în ţară. Respectul pentru drepturile omului este crucial în Danemarca”, a adăugat ea. Danemarca este a doua ţară ca importanţă pentru Tanzania privind ajutoarele umanitare.

Tornaes a amânat, de asemenea, o vizită în Tanzania, conform televiziunii daneze DR.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă