14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalDe Ziua Victoriei, Trump anunță că americanii vor triumfa și în fața...

De Ziua Victoriei, Trump anunță că americanii vor triumfa și în fața coronavirusului!

Preşedintele american Donald Trump a asigurat vineri, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, că la fel ca în 1945, America “va triumfa”, de această dată împotriva noului coronavirus, transmite AFP.

Din cauza pandemiei, victoria Aliaţilor împotriva forţelor Axei a fost sărbătorită în cadru restrâns, la Washington. Preşedintele american, însoţit de soţia sa, Melania Trump, s-a recules în faţa monumentului dedicat celui de-al Doilea Război Mondial, situat la câţiva paşi de Casa Albă.

Conform unui comunicat al Casei Albe, preşedintele Trump a adus un omagiu “forţelor libertăţii care au învins tirania”, aducând în acelaşi timp aminte de “preţul greu plătit pentru libertate” de soldaţii americani care au luptat în acest război.

“Marea parte a acestor războinici, altruişti şi eroici, nu a cunoscut niciodată viaţa într-o Americă prosperă. Ei au crescut în perioada Marii Recesiuni, pe când previziunile economice în America păreau sumbre”, a susţinut preşedintele Trump, în aceeaşi zi în care au fost publicate statisticile catastrofale cu privire la şomaj, după blocarea economiei din cauza măsurilor împotriva pandemiei.

“În cursul ultimelor luni, naţiunea noastră a fost expusă unui atac redutabil în cursul pandemiei de coronavirus. Însă la fel cum am făcut de atâtea ori până acum, America va triumfa”, a mai susţinut preşedintele american.

Economia americană a pierdut luna trecută 20,5 milioane de locuri de muncă, cel mai semnificativ declin din timpul Marii Recesiuni, transmite Reuters. Rata şomajului a urcat în aprilie la 14,7%, de la 4,4% în martie şi nivelul cel mai scăzut de 3,5% în februarie, a anunţat vineri Departamentul american al Muncii. Este cel mai ridicat nivel de după Al Doilea Război Mondial, depăşind recordul de 10,8% înregistrat în noiembrie 1982.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă