7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalDecesele aviatice au crescut în toată lumea în 2020

Decesele aviatice au crescut în toată lumea în 2020

Compania de consultanță aeriană To70 a declarat în 2020 că au existat 40 de accidente care au implicat avioane comerciale mari de pasageri, dintre care cinci au fost fatale, rezultând 299 de decese. În 2019 au avut loc 86 de accidente, dintre care opt au fost letale, rezultând 257 de decese.

Avioanele comerciale mari au avut 0,27 accidente fatale pe milion de zboruri în 2020, a spus To70, sau un accident fatal la fiecare 3,7 milioane de zboruri – în creștere față de 0,18 accidente mortale pe milion de zboruri în 2019.

Scăderea accidentelor a venit pe fondul unei scăderi accentuate a zborurilor din cauza pandemiei coronavirusului. Flightradar24 a raportat că zborurile comerciale pe care le-a urmărit la nivel mondial în 2020 au scăzut cu 42%, până la 24,4 milioane.

Mai mult de jumătate din toate decesele din analiza To70 au fost cele 176 de persoane ucise în ianuarie 2020 când un avion ucrainean a fost doborât în ​​spațiul aerian iranian.

Al doilea cel mai mortal incident a fost prăbușirea din mai a unui avion de linie pakistanez prăbușit în mai, ucigând 98 de persoane.

Avioanele mari de pasageri acoperite de statistici sunt utilizate de aproape toți călătorii de pe companiile aeriene, dar exclud avioanele de navetă mici în serviciu.

În ultimele două decenii, decesele din aviație au scăzut dramatic. Încă din 2005, au existat 1.015 decese la bordul zborurilor comerciale de pasageri din întreaga lume, a declarat Rețeaua de siguranță a aviației (ASN).

În ultimii cinci ani, au existat în medie 14 accidente mortale pentru avioane comerciale de pasageri și marfă, care au dus la 345 de decese anual, a spus ASN.

În 2017, aviația a avut cel mai sigur an înregistrat la nivel mondial, cu doar două accidente fatale care au implicat turbopropulsoare regionale, care au avut ca rezultat 13 decese și fără accidente mortale ale avioanelor de pasageri.

Statele Unite nu au avut un accident fatal al companiei aeriene de pasageri din SUA din februarie 2009 și un singur deces din cauza unui accident de transport aerian al SUA în această perioadă.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă