Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Decizia administrației Trump privind programul nuclear al Iranului

Decizia administrației Trump privind programul nuclear al Iranului

Administraţia Trump a anunțat că va extinde cu 3 luni scutirile de sancţiuni pentru programul nuclear civil iranian, conform unei declarații ale consilierului Casei Albe pentru securitate naţională, John Bolton, ne spune DPA.

Lorand Stoica 0 comentarii

Într-o intervenţie la Fox Business, Bolton a confirmat o informaţie din Washington Post, potrivit căreia SUA va extinde scutirile pentru cinci programe. 'Urmărim acele activităţi nucleare foarte foarte îndeaproape, rămân sub monitorizare zilnică', a declarat Bolton la Fox Business. 'Nu vom permite nimic care contribuie în orice fel la posibilitatea dezvoltării capabilităţilor nucleare ale Iranului', a precizat el. Decizia va fi probabil salutată de Rusia, China şi naţiunile europene, care au deranjate de retragerea unilaterală a Washingtonului din acordul nuclear din 2015 şi care au reprezentanţi la faţa locului pentru a se asigura asupra scopurilor civile ale programelor.

'Este o prelungire de 90 de zile şi avem intenţia, după cum am spus, să menţinem o observare constantă', a adăugat Bolton. Potrivit relatării din Washington Post de marţi, preşedintele american Donald Trump a fost de acord cu secretarul trezoreriei Steven Mnuchin, care a argumentat că o renunţare la scutiri ar fi forţat SUA să sancţioneze firmele ruse, chineze şi europene care se află în Iran pentru a se asigura că centralele atomice şi alte facilităţi au scopuri civile.

Comentarii

loading...