13.5 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Democrația atacată în Cipru. Ce instituție a fost luată cu asalt de protestatarii antirestricții

 Preşedinţia din Republica Cipru a catalogat acest gest drept „un atac asupra democraţiei”, informează publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Violenţele au avut loc duminică seară în centrul capitalei Republicii Cipru. Conform Poliţiei, aproximativ 2.500 de protestatari faţă de utilizarea certificatelor COVID-19 şi faţă de vaccinare au atacat sediul postului de televiziune Sigma TV. Mai multe maşini parcate în faţa redacţiei au fost incendiate, iar clădirea a fost avariată. Nu au fost semnalate victime.

Postul Sigma TV a criticat persoanele care se opun vaccinării şi a mai fost vizat de atacuri în trecut. Violenţele au izbucnit în contextul în care Guvernul Republicii Cipru a impus utilizarea certificatelor COVID-19 la intrarea în centre comerciale şi restaurante.

„Este vorba de un atac odios. Sediul nostru a fost atacat de o gloată; au lansat sticle incendiare şi ne-au avariat maşinile”, a anunţat postul Sigma TV.

„Este vorba de un atac asupra democraţiei. Nu vom ceda în faţa ameninţărilor şi şantajului”, a afirmat, la rândul său, preşedintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades.

Ultima oră
Pe aceeași temă