Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cancelarul  Angela Merkel  (Foto: Arhivă)

Cancelarul Angela Merkel (Foto: Arhivă)

Principalul partid de opoziție cere ieșirea Germaniei din UE. Decizia s-ar lua până în anul 2024

Partidul denumit "Alternativa pentru Germania" (AfD), cea mai importantă forță de opoziție din această țară, cere ieșirea Germaniei din Uniunea Europeană.

Mihai Diac 0 comentarii

După ce, în Regatul Unit, s-a declanșat procedura BREXIT (ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană), cel mai important partid de opoziție din Germania, AfD, propune inițierea unei proceduri similare, denumită DEXIT (DE = Deutschland), în urma căreia și Germania să poată ieși din UE.

AfD ("Alternative für Deutschland") este cel mai mare partid de dreapta din Germania și reprezintă principalul partid de opoziţie din Bundestag. Înființată în anul 2013, această formațiune politică este considerată, în alte țări occidentale, ca fiind formată din naționaliști germani și din eurosceptici.

La începutul acestui an, AfD a anunțat o propunere şocantă - aceea ca Germania să se retragă din UE, dacă Uniunea Europeană nu se va reforma. AfD consideră că decizia finală privind retragerea Germaniei din UE ar trebui să fie luată, la Berlin, până în anul 2024.

“Uniunea Europeană s-a transformat într-o structură nedemocratică ocupată de clasele politice europene și concepută de birocrații netransparente și necontrolate”, susține AfD în cea mai recentă ediție a programului său electoral, prezentat în perspectiva alegerilor europarlamentare.

AfD susține că aproximativ 44.000 de oficiali și 11.000 de angajați ai stucturilor UE și ai agențiilor subordonate sunt plătiți cu suma totală de peste opt miliarde de euro pe an. Din acest motiv, “considerăm necesar să luăm în considerare o retragere a Germaniei din UE sau o dizolvare ordonată a UE și stabilirea unui nou tip de comunitate economică și de interese la nivel european”, subliniază reprezentanții AfD.

Pe de altă parte, în plus față de critica adresată "birocraților" de la conducerea UE, AfD ia în discuție și chestiunea imigrației, inclusiv pericolul "islamizării" Europei. AfD cere, în acest context, o atitudine mai strictă pentru stoparea valurilor de refugiați care ajung în Germania.

Comentarii

loading...