Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dezvăluire: Cel mai bogat capitalist chinez, membru al Partidului Comunist

Dezvăluire: Cel mai bogat capitalist chinez, membru al Partidului Comunist

Jack Ma, co-fondatorul Alibaba, cea mai valoroasă companie chineză, a fost confirmat oficial ca fiind membru al Partidului Comunist, scrie Bloomberg.

Rl online 0 comentarii

Capitalistul Ma apare într-un oficios chinez pe lista oamenilor de afaceri apreciați de statul chinez pentru contribuțiile aduse dezvoltării țării. Jack Ma este unul dintre cei 100 de afaceriști care urmează să primească onoruri din partea Comitetului Central Chinez în cadrul unei ceremonii care marchează 40 de ani de reformă economică și liberalizare.

Liniile dintre afaceri și politică au devenit din ce în ce mai încețoșate în China după ce președintele Xi Jinping a condus o campanie care să asigure că Partidul Comunist joacă un rol decisiv în toate aspectele societății. Acest fapt a creat deseori tensiuni atunci când interesele oamenilor de afaceri și cele ale statului au intrat în conflict, mai scrie Bloomberg.

În 1978, sub conducerea lui Deng Xiaoping, China a lansat o serie de reforme economie care au îndepărtat China de doctrina comunistă tradițională și au permis apariția afacerilor private. Acest lucru a provocat o creștere robustă a economiei, transformând țara în cea de-a doua economie mondială, în spatele SUA.

 

 

 

Comentarii

loading...