10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalDin ce țări a mai expulzat Rusia diplomați miercuri

Din ce țări a mai expulzat Rusia diplomați miercuri

“Ambasadorul Slovaciei, L. Regak, a fost convocat la Ministerul rus de Externe. (…) L. Regak a fost informat că, în scop de retorsiune, trei angajaţi ai Ambasadei Slovaciei din Moscova au fost declaraţi personae non gratae”, a comunicat Ministerul de Externe de la Moscova.

Guvernul Slovaciei a anunţat, săptămâna trecută, expulzarea a trei diplomaţi ruşi, în semn de solidaritate cu Cehia.

Tot miercuri, Moscova a anunţat expulzarea, “în baza principiului reciprocităţii”, a doi diplomaţi din cadrul Ambasadei Lituaniei şi a câte unui diplomat din Letonia şi Estonia.

Ţările baltice au anunţat săptămâna trecută expulzarea unor diplomaţi ruşi, în semn de solidaritate cu Cehia, care a cerut plecarea a 18 diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj şi implicare în activităţi ilegale. În replică, Administraţia Vladimir Putin a anunţat expulzarea a 20 de diplomaţi cehi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă