Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Diplomați ruși acuzați de spionaj într-o țară UE, expulzați

Diplomați ruși acuzați de spionaj într-o țară UE, expulzați

Ministerul de Externe bulgar a anunţat că va expulza doi diplomaţi ruşi pentru activităţi de spionaj desfăşurate de aceştia în Bulgaria.

Rl online 0 comentarii

Cei doi diplomaţi au primit un termen de 72 de ore să părăsească Bulgaria. Anterior, procurorii bulgari au precizat că aceştia au încercat începând din anul 2016 să obţină informaţii clasificate despre planurile de modernizare ale armatei bulgare şi despre întreţinerea tehnică a echipamentelor militare.

În acest scop, cei doi diplomaţi ruşi au stabilit contacte cu cetăţeni bulgari care deţin informaţii privind complexul militar industrial al Bulgariei, iar în unele cazuri acestora li s-au promis şi li s-au dat stimulente financiare.

Comentarii

loading...