Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Diplomaţii ruşi expulzaţi de SUA părăsesc ambasada din Washington

Diplomaţii ruşi expulzaţi de SUA părăsesc ambasada din Washington

Diplomaţii ruşi expulzaţi de SUA în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic a fostului spion Serghei Skripal şi a fiicei sale au început să părăsească ambasada Rusiei la Washington.

Iulian Budușan 0 comentarii

Potrivit AFP, aproximativ 50 de bărbaţi, femei şi copii au fost văzuţi părăsind ambasada, sâmbătă după-amiază, cu un autocar albastru.

Ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, a declarat pentru agenţia TASS că diplomaţii expulzaţi vor părăsi SUA astăzi.

Cele 171 de persoane (60 de diplomaţi şi familiile lor) vor fi transportate în Rusia cu două avioane trimise de guvernul de la Moscova.

Statele Unite au decis expulzarea a 60 de diplomaţi ruşi în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic a lui Serghei Skripal şi fiicei sale, în 4 martie la Salisbury, în Anglia.

Potrivit unor oficiali de rang înalt din cadrul administraţiei Trump, între ruşii expulzaţi s-ar afla 12 spioni despre care Washingtonul crede că acţionează sub acoperirea diplomatică a misiunii ruse la ONU.

Aceste măsuri vizează să semnaleze faptul că în Statele Unite acţionează un număr ”inacceptabil de mare” de spioni ruşi şi reprezintă o măsură de retorsiune în otrăvirea fostului dublu agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în Regatul Unit. În plus, Donald Trump răspunde astfel folosirii de către Rusia a unei arme chimice militare pe teritoriul Regatului Unit.

Administraţia Trump a expulzat 60 de diplomaţi ruşi şi a dispus să se închidă Consulatul Rusiei la Seattle în contextul în care Statele Unite şi Eniunea Europeană caută să pedepsească împreună Moscova din cauza otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale pe teritoriul britanic.

Comentarii

loading...