18 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Discuţiile de la summitul Consiliului European se reiau după-amiază

Dezbaterile vor începe la ora locală 16.00, a anunţat un purtător de cuvânt al forului.

Astfe, Consiliul European, la care liderii blocului comunitar ar trebui să aprobe și viitorul buget al Uniunii, se prelungește, după ce noaptea trecută negocierile eu eșuat din nou, informează Europa FM.

În această după amiază, de la ora 15.00, ora României, președinții și premierii statelor membre vor încerca să cadă de acord în ceea ce privește pachetul de 750 de miliarde de euro destinat refacerii economice a celor 27 de state după criza coronavirus.

În această dimineață, reuniunea liderilor Uniunii a fost suspendată după a treia noapte de tratative.

Conform unei surse europene, o nouă propunere de împărțire a celor 750 de miliarde de euro din pachetul de relansare economică denumit Next Generation va fi distribuită delegaţiilor celor 27 de state membre.

Această nouă propunere prevede că subvențiile alocate statelor afectate de criza sunt de 390 de miliarde de euro. Suma avansată initial era de 500 de miliarde de euro subvenţii, sumă considerată de Olanda, Austria, Suedia şi Danemarca mult prea mare.

Premierul olandez, Mark Rutte, care insistă și pentru condiționarea alocării de bani comunitar de respectarea statului de drept, a declarant în această dimineaţă că liderii prezenţi la Bruxelles fac progrese către un acord, dar a avertizat că discuţiile încă pot să eşueze.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă