Dodon anunţă convocarea Consiliului Suprem de Securitate

Dodon anunţă convocarea Consiliului Suprem de Securitate

Preşedintele suspendat al R.Moldova Igor Dodon anunţă că va convoca de urgenţă Consiliului Suprem de Securitate şi că va discuta luni cu ambasadorii acreditaţi la Chişinău situaţia din R. Moldova.

Rl online 0 comentarii

”Am menţionat necesitatea actualizării componenţei Consiliului Suprem de Securitate şi convocării în regim de urgenţă a acestuia. De asemenea, astăzi voi invita corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova la o discuţie cu privire la situaţia actuală din ţară”, anunţă Dodon.

El mai spune că a reiterat importanţa promulgării legilor adoptate recent de către noua majoritate parlamentară compusă din PSRM şi ACUM.

”Totodată am indicat asupra necesităţii lansării discuţiilor în Parlament cu privire la stabilirea datei alegerilor generale locale”, precizează Igor Dodon.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis, duminică, suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis, duminică, o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat, noi alegeri fiind programate în 6 septembrie.

Comentarii

loading...