19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalDoi morți în urma inundațiilor din Indonezia

Doi morți în urma inundațiilor din Indonezia

“Inundaţiile şi alunecările de teren au provocat moartea a două persoane, alte şase sunt date dispărute şi trei persoane sunt rănite” pe insula Flores din provincia East Nusa Tenggara, a precizat Sutop Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru situaţii de urgenţă.

Pe insula Java, după mai multe zile de ploi abundente care au făcut să iasă din matcă apele poluate ale fluviului Citarum, locuitorii din mai multe localităţi apropiate de Bandung se deplasează pe străzi inundate, unde apa le ajunge până în zona pieptului, a constatat un fotograf de la AFP.

Alţi rezidenţi se deplasează cu plute sau mici ambarcaţiuni în urma inundaţiilor care afectează şi alte zone din provincia Java de Vest.

Inundaţiile sunt frecvente în sezonul ploilor în Indonezia, din octombrie până în aprilie.

În ianuarie, cel puţin 70 de persoane au murit în inundaţii şi alunecări de teren care s-au produs în partea sudică a insulei Sulawesi.

Acele inundaţii au afectat peste 30.000 de persoane în provinciile Java de Est şi Java de Vest.

Citarum, un râu lung de 300 de kilometri, a fost declarat de Banca Mondială drept “cel mai poluat fluviu din lume” într-un raport publicat în urmă cu un deceniu, iar situaţia lui nu s-a schimbat prea mult de atunci.

Autorităţile din Jakarta, capitala Indoneziei, şi-au anunţat anul trecut intenţia de a curăţa cursul de apă după ani de eşec în această privinţă, având chiar ambiţia de a face apa acestui fluviu să devină potabilă în 2025.

Citarum transportă însă în continuare o mare cantitate de gunoaie, excremente de origine animală şi reziduuri chimice provenind de la uzinele din zonele pe care le străbate.

Cele mai citite

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...
Ultima oră
Pe aceeași temă