3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalDoi morţi în urma unei dispute în faţa unui birou de vot,...

Doi morţi în urma unei dispute în faţa unui birou de vot, în Turcia

O dispută a izbucnit în jurul orei 10.00 (07.00 GMT) între două grupuri aflate în faţa unui birou de vot din oraşul Puturge, din provincia Malatya, provocând moartea a două persoane, informează un comunicat al guvernoratului din Malatya.

Patru persoane au fost reţinute, se mai menţionează în comunicat.

Agenţia privată DHA precizează că cele două victime şi-au pierdut viaţa după ce s-a tras asupra lor de către un individ care apoi a fost reţinut.

După ce a votat la Istanbul, preşedintele Recep Tayyip Erdogan s-a declarat “dezolat” şi a afirmat că a fost declanşată o anchetă pentru elucidarea circumstanţelor incidentului.

Temel Karamollaoglu, lider al Partidului Fericirii (SP, islamo-conservator), a anunţat pe Twitter că cei doi bărbaţi erau membri ai partidului său.

El a imputat atacul unui nepot al unui candidat al Partidului justiţiei şi dezvoltării (AKP, la putere).

Recep Tayyip Erdogan, care este şi preşedintele AKP, l-a sunat pe Karamollaoglu pentru a-i transmite condoleanţe.

Circa 57 de milioane de alegători turci votează duminică pentru a-şi alege primarii, consiliile locale şi şefii cartierelor (“muhtar”).

Şapte persoane au fost arestate şi la Esenyurt, în vestul Istanbulului, după o dispută între mai mulţi candidaţi pentru un post de muhtar, şi un bărbat a fost rănit cu un cuţit într-un alt conflict la Kadikoy, în estul oraşului, potrivit poliţiei.

Scrutinul se anunţă unul dificil pentru AKP, care şi-a aruncat în luptă toate forţele pentru a evita seismul unor înfrângeri la Ankara sau Istanbul.

Turcia se confruntă cu prima recesiune din ultimii zece ani, o inflaţie record şi un şomaj în creştere, notează AFP.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă