Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Pixabay.com

FOTO: Pixabay.com

Doi piloți chinezi, rămași fără licență. Unul din ei a depresurizat avionul pentru că fuma

Autorităţile din China au revocat licenţa a doi piloţi ai companiei Air China, în urma incidentului de săptămâna trecută, când cabina unui avion s-a depresurizat din cauza faptului că un pilot fuma o ţigară electronică, relatează BBC, citat de Mediafax.

Rl online 0 comentarii

Un avion care zbura pe ruta Hong Kong-Dalian săptămâna trecută a fost nevoit să coboare aproximativ 6.500 de metri, din cauza depresurizării cabinei.

Autoritatea civilă de aviaţie a amendat Air China şi a redus numărul de zboruri ale companiei care folosesc aeronava Boeing 737 cu 10%. În plus, compania aeriană va fi monitorizată timp de trei luni pentru a vedea dacă respectă normele de siguranţă.

În urma investigaţiei, autorităţile au concluzionat că depresurizarea a fost cauzată de unul dintre piloţi, care fuma o ţigară electronică.

Potrivit Mediafax, depresurizarea a avut loc când unul dintre piloţi, care fuma o ţigară electronică, a încercat să închidă un ventilator pentru a împiedica fumul să ajungă în cabina pasagerilor. În loc să închidă ventilatorul, acesta a oprit aerul condiţionat, lucru care a provocat o scădere bruscă a nivelului de oxigen din cabină.

Personalul aviatic a declanşat măsurile de urgenţă şi le-a dat pasagerilor măştile de oxigen. Avionul a fost forţat să coboare brusc la o altitudine mai mică.

În cazul în care cabina unui avion se depresurizează, pilotul trebuie să aducă aeronava la o altitudine mai mică pentru siguranţa pasagerilor.

După ce personalul avionului a observat că aerul condiţionat a fost oprit, l-au repornit şi au adus aeronava la altitudinea normală.

Avionul a ajuns la destinaţie la ora programată şi niciunul dintre cei 153 de pasageri nu a fost rănit.

Regulile de zbor din China interzic fumatul la bordul aeronavelor. În anul 2006, au fost interzise ţigările electronice pentru pasageri.

Comentarii

loading...