13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalDoliu în muzică: O celebră cântăreaţă care a făcut furori în anii...

Doliu în muzică: O celebră cântăreaţă care a făcut furori în anii ’80 a încetat din viață

”V-a făcut să dansaţi cu milioanele pe creaţia sa ”Africa” sau pe ”Quand tu pars”, precum şi zeci de alte titluri. Flacăra lui Rose Laurens s-a stins în urma unei lungi suferinţe cu care s-a luptat şi pe scena Cabaret Sauvage, în 2016”, a scris acesta într-un comunicat.

După lansarea mai multor melodii în anii ‘1970, Rose Laurens, pe numele său adevărat Rose Podwojny,a obţinut un rol în comedia muzicală ”Les Misérables” din 1980.

Cântăreaţa îşi lansează primul album în 1982, ”Déraisonnable”, realizat de compozitorul Jean-Pierre Goussaud, care a colaborat, de asemenea, cu Dalida şi Céline Dion.

Pe acest album figurează şi melodia ”Africa”, care s-a vândut în peste un milion de exemplare.

Cu câteva săptămâni în urmă, hitul a fost relansat într-o versiune contemporană de către cântăreţul Julien Doré împreună cu Dick Rivers.

Rose Laurens a lansat aproximativ zece albume şi a colaborat cu Francis Cabrel, Jean-Jacques Goldman, Yves Duteil şi, recent, cu Pierre Palmade, împreună cu care a semnat ultimul său album, ”ADN”, şi a cântat în 2016 pe scena clubului parizian Cabaret Sauvage.

Cântăreaţa a jucat în 2001 în pelicula ”L’ombre d’un géant”, comedie muzicală de François Valéry.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă