9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump, acuzat că și-a plătit membrii familiei cu bani proveniți din...

Donald Trump, acuzat că și-a plătit membrii familiei cu bani proveniți din campania electorală

Grupul de campanie al lui Trump a fost acuzat că a efectuat plăți pentru membrii familiei președintelui, inclusiv 180.000 de dolari către iubita lui Donald Trump Jr, Kimberly Guilfoyle, și pentru Lara Trump, soția celuilalt fiu, Eric Trump, potrivit HuffPost.
Centrul Juridic de Campanie, un ONG independent care care lucrează pentru a reduce influența banilor în politică și pentru a sprijini accesul fără restricții la vot, susține faptul că întreg grupul de campanie al președintelui, alături de grupul de strângere de fonduri aferent, Comitetul Trump Make America Great Again, au încasat sume considerabile prin firmele fostului manager de campanie al președintelui, Brad Parscale, și prin intermediul consultanților americani pentru mass-media (AMMC), care cumpără și plasează reclame pentru campania lui Trump.
Companiile lui Brad Parscale ar fi primit 39 milioane de dolari din bugetul de campanie al lui Donald Trump, din cel al Comitetul Național Republican (RNC) și de la grupurile de strângere de fonduri afrente din 2017. În aprilie, după ce a fost întrebat despre plățile către iubita lui Donald Trump Jr, Kimberly Guilfoyle, și pentru Lara Trump, soția celuilalt fiu, Eric Trump, Brad Parscale, recent numit în funcția de șef al strategiei campaniei de realegere, a declarat lui HuffPost: „Pot să le plătesc oricând doresc să le plătesc.”

Centrul Juridic de Campanie: ”Banii de campanie ai lui Trump sunt spălați de corporații!”

Centrul Juridic de Campanie a depus marți o plângere la Comisia Electorală Federală (FEC), prin care se solicită investigarea finanțărilor campaniei lui Trump. Plângerea solicită să se pună capăt practicilor de până în prezent, cerând, de asemenea, și sancționarea prin amenzi a comitetului electoral al președintelui.
Brendan Fischer, avocat al grupului, a declarat pentru HuffPost că „banii sunt spălați prin corporații conduse de oficiali de top ai campaniei Trump”. El a adăugat că încasarea banilor printr-o companie privată „are efectul de a ține publicul în întuneric în ceea ce privește o mare parte din cheltuielile campaniei Trump”.
Legile privind finanțele campaniilor din Statele Unite au fost create astfel încât publicul american să poată vedea cum candidații și partidele adună și cheltuiesc banii, iar Centrul Juridic de Campanie susține că acțiunile campaniei Trump încalcă prevederile legale, subminând, în același timp, transparența publică.
În replică la acuzațiile ce i se aduc președintelui, Tim Murtaugh, directorul de comunicare al campaniei Trump 2020, a declarat pentru The Independent că plățile nu au încălcat nicio lege. “AMMC este un furnizor de campanie responsabil pentru aranjarea și executarea de cumpărături media și servicii conexe la o valoare justă de piață”, a spus Murtaugh, amintind că și alte campanii electorale au folosit metode similare în trecut, inclusiv Mitt Romney în 2012, care a creat firma americană Rambler pentru a-și cumpăra reclame televizate.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă