Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Donald Trump

Donald Trump

Donald Trump cere Europei să primească pe teritoriul ei sute de luptători ISIS. Ce țări sunt vizate

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut statelor din Europa să reprimească pe teritoriul lor câteva sute de cetățeni care au fost capturați în Orientul Mijlociu, luptând de partea grupării Stat Islamic.

Mihai Diac 0 comentarii

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a publicat un mesaj în care cere țărilor din Europa să reprimească pe teritoriul lor câteva sute de cetățeni europeni care fuseseră capturați în Siria, de către americani.

Donald Trump a cerut, sâmbătă seară, ca statele europene să primească înapoi și să judece circa 800 de persoane care au luptat de partea grupării Stat Islamic, ameninţând că, în caz contrar, Statele Unite le vor pune în libertate, relatează agenția dpa.

"SUA cer Marii Britanii, Franţei, Germaniei şi altor aliaţi europeni să primească înapoi peste 800 de combatanţi ai ISIS pe care i-am capturat în Siria şi să-i judece", a scris preşedintele Trump într-o serie de postări pe Twitter.

"Califatul este gata să cadă. Alternativa nu este una bună, pentru că vom fi forţaţi să-i eliberăm. SUA nu vor să vadă cum aceşti combatanţi ai ISIS se întorc în Europa, care este locul în care se aşteaptă să meargă", a adăugat Trump.

"Facem atât de mult şi cheltuim atât de mult. A venit timpul ca alţii să iasă în faţă şi să facă treaba pentru care sunt foarte capabili. Noi ne retragem după ce victoria asupra califatului va fi 100%!", a mai postat el.

Postările sale pe Twitter intervin după ce vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a făcut apel la alte ţări să prea ştafeta în Siria în contextul în care trupele americane se retrag.

Cu prilejul Conferinţei pentru securitate de la Munchen, Mike Pence a declarat că SUA vor ca alte ţări să ofere militari şi alte resurse pentru a contribui la securizarea Siriei.

"Cerem altor naţiuni să ni se alăture şi să furnizeze resursele, sprijinul şi personalul necesare pentru a asigura zona şi a împiedica Stat Islamic şi oricare altă organizaţie extremistă să se ridice şi să-şi recucerească teritoriul", a spus el.

Donald Trump a provocat îngrijorare în decembrie 2018, în momentul în care a anunţat, pe neașteptate, că SUA îşi vor retrage trupele din Siria. În acel moment, Donald Trump afirma că gruparea Stat Islamic (ISIS) este deja învinsă.

Comentarii

loading...