15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump critică Academia American de Film

Donald Trump critică Academia American de Film

În replică, distribuitorul american al filmului, Neon, a scris pe Twitter că înţelege reacţia liderului american la filmul subtitrat, pentru că el nu ştie să citească.

Joi, la mitingul din Colorado, Trump a spus: „Cât de prost au ieşit Oscarurile anul acesta? Aţi văzut?”.

Aclamat de public, el a continuat: „Câştigătorul e… un film din Coreea de Sud! Despre ce dracu a fost vorba? Avem destule probleme comerciale cu Coreea de Sud. Peste asta, le-au dat premiul pentru cel mai bun film al anului? A fost bun? Nu ştiu. Să avem «Pe aripile vântului». Putem să readucem «Pe aripile vântului», vă rog?”.

El a repetat: „Atât de multe filme minunate… câştigătorul e din Coreea de Sud! Credeam că este cel mai bun film străin, corect? Cel mai bun film străin. S-a mai întâmplat vreodată?”.

Anul acesta, „Parasite” a scris istorie. Lungmetrajul lui Bong Joon-ho a devenit prima producţie vorbită într-o limbă străină care a câştigat trofeul pentru cel mai bun film la gala Oscar. El s-a impus şi la categoriile „cel mai bun lungmetraj internaţional”, „cea mai bună regie” şi „cel mai bun scenariu original”.

Neon, compania care distribuie pe plan nord-american „Parasite”, a replicat pe Twitter: „Este de înţeles. El nu poate citi”. 

Donald Trump l-a criticat şi pe actorul Brad Pitt, care a făcut referire în discursul lui de mulţumire – pentru Oscarul la categoria „cel mai bun actor în rol secundar” – la procesul pentru destituirea preşedintelui.

Trump a spus că nu a fost „niciodată un fan” al lui Pitt: „S-a ridicat şi a făcut mici declaraţii de deştept. Este un mic înţelept”.

În timpul Galei Oscar, Brad Pitt a spus: „Mi-au spus că am doar 45 de secunde pe scenă, ceea ce este cu 45 de secunde mai mult decât i-a dat Senatul lui John Bolton, săptămâna asta. Mă gândesc că poate Quentin (Tarantino, n.r.) va face un film despre asta – în final, adulţii fac ce trebuie”.

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă