9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump, decizie neașteptată. Represalii contra Autorității Palestiniene

Donald Trump, decizie neașteptată. Represalii contra Autorității Palestiniene

Surse exclusive citate de agenția israeliană Debka informează că administrația Trump a decis să rupă toate legăturile cu conducătorii palestinieni, ca represalii pentru campania acestora împotriva președintelui Trump și a politicii acestuia legată de Ierusalim.

 
Decizia Casei Albe vine după ce mai multe avertismente transmise liderului palestinian Mahmud Abbas au fost ignorate.

Săptămâna trecută, prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman și cel din Emiratele Arabe Unite, Mohammed bin Zayed, l-au somat pe Abbas să renunțe la atacurile împotriva lui Trump.

Un îndemn asemănător a fost adresat și de conducătorul Qatarului, șeicul Tamim al Thani.

Drept urmare, administrația Trump a adoptat o listă de opt măsuri, ca represalii față de conducerea palestiniană:

Planul de pace israelo-palestinian, aflat în pregătire la Washington, nu va mai fi prezentat autorităților de la Ramallah, ci numai celor israeliene.
Relațiile americano-palestiniene au fost suspendate – nu doar la nivel superior, ci și la nivelul legăturilor uzuale, zilnice. Administrația a notificat partea palestiniană și părțile arabe să înceteze să mai adreseze cereri consulatului american din Ierusalim, deoarece acestea nu vor mai primi răspuns.
Statutul biroului Organizației pentru Eliberarea Palestinei de la Washington va fi revizuit, existând mari șanse să fie închis.
Oficialii palestinieni nu vor mai fi invitați la Washington de către guvernul american, în special de Departamentul de Stat și de cel al Trezoreriei.
Mai presus de toate, însă, aceștia nu vor mai fi primiți la Casa Albă și la Consiliul Național de Securitate, acolo unde se trasează politicile privind Orientul Mijlociu.
Administrația Trump nu va face nici un anunț public privind tăierile de ajutoare financiare pentru palestinieni. Deoarece fondurile sunt destinate unor proiecte specifice, toate alocațiile vor fi suspendate pe motiv că trebuie să fie „reexaminate”.
Statele Unite își vor stopa contribuțiile pentru Agenția ONU de ajutorare a Palestinienilor Refugiați , care în prezent de circa un miliard (!) de dolari pe an.
Administrația Trump a cerut guvernelor saudit, din Emirate și qatarez să întrerupă orice ajutor economic către Autoritatea Palestiniană.
Potrivit surselor Debka, vestea tăierii principalelor surse de venituri pentru palestinieni a căzut ca un trăznet la Ramallah.

Inclusiv conducătorul din Qatar, pe care Abbas l-a vizitat săptămâna trecută în încercarea de a salva organizația palestiniană de la un colaps economic, a refuzat să mai ofere fonduri.

Cele mai citite

Antony Blinken va fi primit săptămâna viitoare de președintele Emmanuel Macron

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, va merge săptămâna viitoare în Franţa unde se va întâlni cu preşedintele Emmanuel Macron pentru a discuta în special...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

O delegație condusă de ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea, a vizitat sediul Hanwha Aerospace din Coreea de Sud

Oficialii români se află în Coreea de Sud, unde discută detaliile unei eventuale cooperări cu industria de apărare a națiunii asiatice, potrivit defenseromania.ro. Parteneriatul strategic...
Ultima oră
Pe aceeași temă