Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Donald Trump, declarații șocante: „Palestinienii și israelienii nu caută pacea”

Donald Trump, declarații șocante: „Palestinienii și israelienii nu caută pacea”

Preşedintele american Donald Trump crede că atât palestinienilor şi cât şi israelienilor le lipseşte voinţa de a încheia un acord care să pună capăt îndelungatei lor confruntări, impresie mărturisită de liderul de la Casa Albă.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Declarațiile au fost făcute într-un interviu publicat duminică de cotidianul Israel Hayom (Israel Astăzi), fragmente din acesta fiind publicate de agenţiile AFP şi EFE.

'În acest moment, aş zice că palestinienii nu caută pacea. Şi nu sunt pe deplin sigur nici că Israelul caută pacea', a afirmat Trump. El şi-a exprimat de asemenea preocuparea faţă de extinderea coloniilor israeliene, deşi până în prezent în problema colonizării administraţia sa a fost mult mai puţin critică faţă de cea a predecesorului său, Barack Obama.

'Coloniile complică mult situaţia şi întotdeauna au făcut dificilă orice discuţie despre pace, aşadar cred că Israelul trebuie să fie foarte prudent cu coloniile', a indicat liderul de la Casa Albă.

Trump a mai vorbit şi în trecut despre 'lipsa de voinţă' pentru soluţionarea conflictului israeliano-palestiniană, dar atunci şi-a îndreptat acest reproş doar către palestinieni, fără să critice şi Israelul.

Încă de la preluarea preşedinţiei, el şi-a declarat intenţia de a conduce israelienii şi palestinienii către un acord de pace, dar în acest interviu el se arată sceptic faţă de posibilitatea organizării unor tratative în viitorul apropiat.

Trump s-a remarcat însă prin decizia anunţată pe 6 decembrie de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, hotărâre ce a tensionat relaţiile SUA cu palestinienii, aceştia din urmă considerând că Washingtonul şi-a pierdut credibilitatea ca negociator în conflictul lor cu Israelul.
În interviul acordat cotidianului Israel Hayom, Trump a asigurat că nu regretă decizia privind Ierusalimul, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...