10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump interzice zborurile companiilor aeriene chineze dinspre și către SUA

Donald Trump interzice zborurile companiilor aeriene chineze dinspre și către SUA

Această interdicţie va intra în vigoare pe 16 iunie, dar nu este exclus ca punerea în aplicare a acestei măsuri să aibă loc înainte de această dată, în cazul în care preşedintele Trump decide aceasta, a anunţat miercuri Ministerul Transporturilor (DoT).

”Companiile aeriene americane au solicitat reluarea serviciilor (în China), începând cu 1 iunie. Neaprobarea cererilor de către guvernul chinez este o încălcare a acordului” privind transportul aerian, a precizat ministerul.

Delta Airlines şi United Airlines au suspendat în februarie şi respectiv martie zborurile dinspre şi spre China din cauza pandemiei de COVID -19, dar au dorit să-şi reia activitatea în China luna aceasta.

Companiile nu au primit undă verde de la autorităţile aviaţiei civile chineze, care în schimb au autorizat în martie companiile aeriene locale să opereze un zbor pe săptămână către şi dinspre o ţară străină. Această limitare este destinată să împiedice răspândirea virusului.

În prezent, patru companii aeriene chineze operează zboruri între Statele Unite şi China, în timp ce companiile americane nu efectuează niciunul, potrivit DoT.

Decizia americană survine în plină recrudescenţă a tensiunilor între Beijing şi Washington.

Cele mai citite

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă